sunnuntai 26. tammikuuta 2014

New York Ravintolavinkit (Osa 1)

Alkuvuodesta tehty viikon reissu New Yorkiin oli loistava ja täynnä mitä mahtavampia kokemuksia. Nähtävyyksien ja kaupunkiin tutustumisen rinnalle lähes yhtä merkityksellisiksi nousivat myös herkulliset ravintolakokemukset, joita reissulta ehti kerääntyä melkoinen määrä. Hotelliimme ei kuulunut aamupalaa eikä muitakaan aterioita, joten ruoka ja syöminen lohkaisivatkin ison loven matkabudjettiin. Mutta erilaiset ruokakokemukset ovat osa reissaamista ja yksi parhaista asioista matkalla, joten haluan jakaa hyviksi todettuja ravintolavinkkejä myös tänne blogiin. Nykkiä on jo nyt ikävä, mutta mennäkseen takaisin, on ensin palattava. Seuraavaa Nykki-reissua odotellessa siis! 



Olive Garden

2 Times Square
www.olivegarden.com

Ensimmäisenä iltana suuntasimme hotellimme lähellä, Times Squarella, sijaitsevaan Italialaiseen ravintolaan, Olive Gardeniin. Nälkä oli melkoinen ja ruokapaikan oli löydyttävä lähistöltä, joten päädyimme menemään ensimmäiseen kivannäköiseen paikkaan. Pöytää saimme odottaa lähes pari tuntia, mutta pöydän saatuamme palvelu oli nopeaa ja ruoka hyvää. Tilasimme Spagettia lihakastikkeella yrttien ja valkosipulin kera sekä annoksen, joka sisälsi kevyesti paneroitua kanaa parmesaanilla, kotitekoista lasagnea ja kermaista Fettuccinepastaa. Lisäksi alkuun kuului kivan raikas salaatti. Näillä eväillä oli hyvä lähteä nukkumaan, ja näkemään unia ensimmäisestä Nykki-päivästä!



Les Halles
  
Les Halles Park Avenue
- 411 Park Avenue South (at 29th Street)
www.leshalles.net

Les Halles Downtown
- 15 John Street 

Anthony Bourdainin tunnetuksi tekemään Les Hallesiin olimme tehneet pöytävarauksen jo ennakkoon nettisivujen kautta, joka ei jostain syystä kuitenkaan ollut mennyt perille. Mutta ei hätää, mahduimme syömään ilman sitäkin. Ennakko-odotukset Les Hallesia kohtaan olivat suuret, olinhan lukenut suosituksia ravintolasta useampaan otteeseen ennen reissua. Les Halles-ravintoloitahan Manhattanilla on kaksi, toinen Park Avenuella ja toinen Downtownissa. Me kävimme Park Avenuen Les Hallesissa, koska sen sijainti oli meille parempi. 

Palvelu ravintolassa oli nopeaa ja asiantuntevaa, sekä ruoka herkullista! Minä otin listalta yhden ravintolan suosikkiannoksista, pihvin ranskalaisilla ja salaatilla. Melko perinteinen annos, mutta pihvi oli kyllä todella hyvä ja tarpeeksi tuhti pitkän päivän jälkeen. Miehen lautaselta löytyi hauska makkara-annos, joka sisälsi vasikanmakkaraa, frankfurter-makkaraa, porsaankuvetta, savustettua pekonia ja oluessa haudutettua hapankaalia. Tuhtia, mutta matkallahan täytyy herkutella!
 
McGee's Pub

240 W 55th Street (between Broadway and 8 Avenue)
www.mcgeespub.com

How I Met Your Mother- komediasarjan innoittamana kävimme katsastamassa tämän 55th Streetillä sijaitsevan irkkupubin, jonka ilmapiiri oli leppoisan kotoisa ja tunnelmallinen erityisesti alakerran takan loisteessa. Ruokalista oli kattava pubi-menuksi, löytyihän sieltä valikoima erilaisia alkupaloja, salaatteja, hampurilaisia ja keittoja, jokaiselle varmasti jotakin. Myöhemmin illalla lista vaihtui Late Night-menuun, josta sieltäkin löytyi annoksia pienempään kuten myös suurempaan nälkään.


Alkuun valitsimme listalta aivan todella herkullisen Beef Chili- nacholautasen, jossa oli jauhelihaa, Chipotlea, papuja ja runsaasti juustoa. Alkupalana kahdelle jaettavaksi tämä oli erittäin passeli, ja niin hyvin tämä nacholautanen maistui, että se täytyi käydä syömässä reissun aikana vielä toiseenkin kertaan. Aivan mahtava annos myös oluen kyytipoikana pienempään nälkään. 


Pääruoksi valitsimme molemmat listalta samanlaiset annokset, McGee's burgerit. Nämä herkulliset hampurilaiset sisälsivät murean ja niin maistuvan pihvin lisäksi ihanaa käristettyä sipulia, pekonia, Cheddar-juustoa ja St. Louise BBQ-kastiketta. Nam! Tämä herkullinen kokonaisuus tarjoiltiin ranskalaisten ja salaatin kera suolakurkulla höystettynä. McGee's oli meidän molempien mielestä ehdottomasti yksi parhaimmista ruokapaikoista tällä reissulla, joten kannattaa käydä!


Applebee`s

205 W 50th Street (between Broadway and 7 Avenue)
www.applebeesny.com

Applebee´s muodostui viikon reissun aikana Starbucksin ohella ehdottomaksi aamiaissuosikiksi, johtuen osittain sen sijainnista hotellimme viereisessä korttelissa. Aamut etenivätkin reissulla melko saman kaavan mukaan. Ensin aamukahville Applebee´siin, jossa suunnittelimme tulevaa päivää karttoja ja muistiinpanoja tutkien. Santsikupit kuuluivat hintaan, joten kahvia sai ryystää sen verran kuin mieli teki. Palvelu oli jouhevaa ja aamiaiset maistuvia.



Minä tyydyin tosin lähes joka aamu ihan perusbageliin juustolevitteen, marmeladin tai voin kera. Bagelissakin oli syömistä kokonsa puolesta. Miehen aamiaislistalta löytyi enemmän monipuolisuutta, esimerkiksi munakasta kinkkusuikaleilla ja pekonilla, leipää, perunapaistosta ja pannukakkuja kermavaahdolla ja mustikoilla. Aamiaispaikkana Applebee's oli siis mahtava löytö, ainakin meille!



Bill's Bar & Burger


85 West Street 
www.billsbarandburger.com

Piipahdimme Bill's Bar & Burgeriin pienelle välipalalle WTC:n muistomerkille mennessämme. Baarihan sijaitsee aivan 9/11 Memorialin vieressä, joten pieni tankkaus oli paikallaan ennen jonottamista. Päivä oli myös melko viileä, joten mikä mukavampaa kuin istahtaa hetkeksi lämpimään ja vain pällistellä ikkunasta ohimenevää katuelämää.


Minä valitsin listalta pelkät Steak Friesit eli lohkoperunat, jotka oli maustettu oikein kivasti jonkinlaisella pihvimausteseoksella. Meistä nälkäisempi nappasi listalta Bill's Burgerin, jossa oli pihvin, tomaatin ja salaatin lisäksi runsaasti juustoa ja maustekurkkupikkelssiä tietenkin herkullisen kastikkeen kera. Voi pojat, kylläpä taas kelpasi lähteä jatkamaan päivän puuhia näiden napostelujen jälkeen.


Jekyll & Hyde Club

216 West 44th Street (Between 7th and 8th Avenues)
www.jekyllandhydeclub.com

Kun olimme menossa katsomaan Phantom of the Opera-musikaalia, ajattelimme mennä syömään Majestic-teatteria lähes vastapäätä sijaitsevaan mielenkiintoiselta näyttävään ravintolaan. Ravintolaan astuessamme emme voineetkaan enää perääntyä, huomatessamme olevamme keskellä melkoista spektaakkelia. Enempää en paljasta, kannattaa käydä kurkkaamassa itse :) Me päädyimme tänne vahingossa eli mitä tästä opimme, kaikkia ruokapaikkoja ei kannata suunnitella etukäteen.
Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen paikka!


Kuten jo äsken vihjailinkin, paikka oli hyvää esimakua tulevaa musikaalia ajatellen. Viihdyttävää showta seuratessa, napostelimme Chicken Wingsejä ihanalla Bourbon BBQ-kastikkeella höystettynä. Lisukkeena siipien kanssa tarjoiltiin varsiselleriä ja dippiä. Varsiselleristä Wingsejen kanssa innostuneena, täytyy näitä yhdistellä kyllä kotonakin. Ja sitten pääruokaan, joka oli herkullistakin herkullisempi Memphis-burgeri. Hampparin sisältä löytyi pihvin lisäksi vielä Pulled Porkia, rapeaa sipulia, Cheddar-juustoa ja coleslawta. Ja vielä lisukkeena ranskalaisia ämpärissä! Matka kohti musikaalia jatkui siis jälleen hyvin syönneenä ja oikein tyytyväisenä.

Lisää Nykkiä ja ravintolavinkkejä seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

  1. Mekin käytiin viime joulun reissulla Les Hallesissa! olen suuri Bourdain-fani ja odotukset olivat tooooosi korkealla, luultavasti liian korkealla, kun kävi niin että petyin vähän ko. ravintolaan :( ravintolan parasta antia oli kyllä ehdottomasti juustokakku, joka on tähänkin päivään mennessä paras mitä olen koskaan maistanut :)

    Olemme menossa New Yorkiin tänäkin jouluna ja pohdinkin että pitäisiköhän antaa Les Hallesille uusi mahdollisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulun aikaan New York on varmasti aivan mahtava, me olimme siellä joulun jälkimainingeissa heti vuoden alusta. Les Hallesista oli itselläkin suuret ennakko-odotukset ja hyvää ruokaa ja palveluakin siellä kyllä saimme. Matkan kärkeen se ei kuitenkaan ihan yltänyt, niin monia muita paikkoja kaupungista löytyy. :) Mukavaa reissua teille, Nykki-kuumetta kyllä pukkaa itselläkin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...